Monday, October 10, 2005

tietokoneesta

Kuten päiväkirjassani 5.10 alustin, olen suorittanut pienimuotoista tietokone-asennusta.


Irrotin kaikki asemat koneen sisältä, ruuvasin kaikki kovalevyt systeemilevyä lukuunottamatta irrotettavaan kelkkaan ja pistin kaiken päällekkäin tälläiseen kirpputorilta joskus hankkimaani kehikkoon.

Koska koneessani on vain 4 IDE liitäntää saan kerralla liitettyä vain systeemilevyn, CD aseman ja kaksi lisäkovalevyä. Yli jää kaksi levyä,mutta niidenvaihtaminen on kelkkojen ansiosta kohtuullisen käytännöllistä. IDE systeemin rajoituksista johtuen levyä ei valitettavasti voi vaihtaa koneen ollessa käynnissä (eng. hotswap), joten kauhean nopea tämä systeemi ei ole (huomaa kuvassa vasemmalla koneeni virtaläöhde joka taas on hotswapattava, kätevää eikö?).

Seuraavaksi käännän koneen takaseinän työpisteeni suuntaan, nyt en tarvitse enää etulevyn toimintoja. Virtakytkimenä toimii kytkimellinen jatkojohto ja asemat ovat nyt ulkopuolella. Reset kytkin ei tainnut koskaan toimiakaan, keyboard lock kytkin pitäisi ehkä siirtää johonkin.

En ymmärrä kuka sen on alunperinkään keksinyt että laitteiden liittimet sijoitetaan laitteen taakse. Tälle järjestelylle ei ole löydettävissä yhtään järkevää syytä.

No comments: