Wednesday, October 19, 2005

Nintendo Donkey Kong game & watch


Tänään viihdytin itseäni pelaamalla muutaman pelin Donkey Kong elektroniikkapeliä. Kyseessä on vuonna 1982 valmistunut taskuversio suositusta kolikkopelistä.

Tämän pelin kohdalla voidaan oikeutetusti puhua klassikosta. Kyseessä on hyvin yksinkertaisilla elementeillä rakennettu hyvin miellyttävä ja addiktiivinen peliväline.

Ensimmäinen mieleen tuleva adjektiivi kuvaamaan kyseistä välinettä on laadukas. Kyseessä on hyvin suunniteltu ja toteutettu laite, joka toimii hyvin siinä käyttötarkoituksessa johon se on suunniteltu. Vielä nytkin vuonna 2005, ostettuna yhdellä eurolla kirpputorilta.Käytössä kyseinen laite selvästikin on ollut, paristokotelon kansi on hukkunut ja kannen lukitus hajonnut. Silti laite toimii lähes yhtä hyvin kuin uusi.

Kyseessä on peli jolla on myös kulttuurihistoriallista merkitystä. Kyseinen peli on vaikuttanut suuresti pelisuunnittelun historiaan, sille on ilmestynyt lukematon määrä jatko-osia ja kopioita, sekä sen sankari Mario on noussut itse peliä suositummaksi ja tunnetummaksi hahmoksi lukuisien spinoff peliensä johdosta.

Myös muotoilussa Donkey Kongin vaikutus näkyy esimerkiksi viimeisimmässä Nintendon taskupelissä.

Suosittelen kaikille, paitsi peliriippuvuudesta kärsiville.

Linkkejä:

Quarter arcade
Game and watch

+ kätevä koko
+ populaarikulttuuri ikoni
+ toimiva kokonaisuus

- vähän monotoninen pitemmänpäälle
- saatavuus
- pitäisihän sitä ihmisellä parempaakin tekemistä olla

1 comment:

Teemu Antero said...

Hitto, onpa hyvä laiteblogi. Aloin oitis himoitsemaan laitteita. Mmm... laitteita.