Friday, October 28, 2005

Holgateippaus 2.0
Holgateippaukseni on edennyt versioon 2.0. Tälläkertaa olen valinnut teipiksi valoa vähemmän läpäisevän ilmastointiteipin.

Myös muotoilua on uudistettu. Tälläkertaa tavoitteenani oli nopea ns. urheiluteippaus. Kiireisenä kuvaajana en voi ruveta teippaamaan kameraa uudestaan kesken kuvaustilanteen, joten teippaus täytyy voida avata ja sulkea mahdollisimman helposti.



Valitsin teippaukselle ns. paljemallin, jolloin teippi tulee hieman reunan yli muodostaen palkeen. Tällöin luukun voi avata irrottamatta teippejä. Huomaa että sisäsaumoissa on käytetty mustaa teippiä, ja ulkopinnoilla valkoista.



Vielä kakkosversiokaan ei ole yleisilmeeltään kauhean viimmeistely, mutta toivottavasti toimittaa tehtävänsä.



Luukkuna toimii jo ykkösversiosta tuttu tulitikkuaskin kansi.

Kakkosversion teippaus alkaa olla hieman lähempänä sitä mitä haen. Sivujen tilkitseminen tässä mallissa jää lähes kokonaan tekemättä, ja muitakin myönnyttyksiä käyttömukavuudelle ja nopeudelle on tehty tiiviyden kustannuksella.

Ilmastointiteippi on monella tapaa parempi materiaali kuin viimeksi käyttämäni maalarinteippi, mutta luulen että joudun vielä yhdistämään teipin johonkin muihin materiaaliratkaisuihin optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi.

Myös teippauksen ulkonäköön voisi panostaa enemmän.

+Nopea käyttää
+Takakantta ei hävitä niin helposti sen ollessa aina teipattuna kameraan
-Ei kauhean tiivis
-Ruma

No comments: