Wednesday, November 30, 2005

Butt probe.

Noniin, pistäkää kuitenkin ne housut takaisin jalkaan, nimestään huolimatta nyt esitelty tuote on vain kitaraefekti. Vain on ehkä väärä sana, kun puhutaan yli viidensadan dollarin käsintehdystä putki-fuzzista.

Butt probe on pienen Metasonix nimisen yrityksen tuotoksia. Firmaa pyörittää Eric Barbour, joka tunnetaan erilaisista innovatiivisistä putkilaitteistaan. Metasonixin omien sivujen mukaan heidän tuotteitaan käyttäisivät muunmuassa Aphex twin, Nine inch nails ja U2. Sivut eivät tarkemmin kerro mihin.

Minua viehättää Barbourin lähestymistapa. Hän selvästi pyrkii tekemään uusia tuotteita, ei mallintamaan klassikkoja kuten putkilaitteiden tekijöillä monesti on tapana.

Butt probe siis on periaatteessa fuzz, mutta mihinkään olemassaolevaan pedaaliin en sitä suoraltakädeltä osaa lähteä vertailemaan. Pedaaleita melko harvoin toteutetaan putkilla, ja ennenkaikkea saundi on hyvin hämmentävä.

Sivulta löytyy muutamia ääninäytteitä.

En tiedä aivan tarkalleen ketkä tämän tuotteen kohderyhmänä ovat. Varmaankin maailmasta löytyy 100 ihmistä jotka kyseisen laitteen tilaavat. Itse en pistäisi vaadittavaa rahasummaa peliin, mutta toisaalta en myöskään ole kitaristi.

Jos kaipaat uniikkia efektiä, ja arvostat härskiä saundia, tämä on juuri sinun valintasi. Sopii myös putkifetisistille, ei tosin vintageputkifetisistille.

Music thing
Firman sivu
Barbourin haastattelu

+Todella härski saundi
+Siisti design
+Omalaatuinen laite, joka varmasti huomataan
-Hinta

No comments: